©2018 / Ngiom Partnership.

Front Elevation copy.jpg

House X1

Phenomenological Lyricism

The house was designed to capture the green, serene surroundings and align with the slope of the land, with the slope used as the generator. There is a ravine at the back of the land, where the house would orientate towards. The land was steep, with a 29 degree gradient, equal to the pitch of a typical flight of stairs.

The central courtyard was used to break up the mass of the house and to provide light to all the habitable spaces, while a breezeway from the bottom to the top provides a continuous flow of air.

The house has no definitive boundary between inside and out and the surroundings fill the senses in sight, sound, taste, smell and touch. The rawness of the finishes capture the light that touches the house in different intensity and at different places throughout the day.

TECHNICALITIES